Sýry v naší nabídce

Sýry v naší nabídce

Tvrdé sýry

Holandská Gouda mladá zrála 2 měsíce. Krémový sýr (50+ procent tuku v sušině) s jemnou ovocnou chutí. Je vhodný na každodenní konzumaci na pečivo, ale výborný i k vínu či pivu.

Kozí sýr z pasterizovaného mléka, 6 měsíce vyzrálý. Čistý velmi smetanový sýr. Doporučujeme kombinovat s Vetlínským zeleným 

Vlaskaas je jeden z nejstarších a nejproslulejších sýrů původem z Belgie. Vyráběl se na oslavu konce sklizně. 

Jedná se o úžasný druh uležené zralé Goudy, která získala mnoho mezinárodnch ocenění a prodává se ve více než 60 zemích celého světa. Vyznačuje se bohatou, plnou chutí. 

Sýry Beemster pochází ze samostatného regionu v Nizozemí, zvaného Beemster Polder. Holandský sýr Gouda, 10 měsíců zrající, tvrdší, ale krémový a chutově bohatý.

Koláče sýru zrají v prověřených skladech na dřevěném podkladu a v čistých přírodních podmínkách. Díky tomu vám můžeme dodávat ten nejkvalitnejší a nejchutnejší sýr.

Sýr Beemster vyhrál, díky své neocenitelné chuti, mnoho ocenění po celém světě.

Farmářská gouda s výraznou chutí italských černých lanýžů. Nepasterované kravské mléko a kousky černých lanýžů, to je sýr s nevšedním chuťovým projevem a zážitkem. Sýr vhodný do sýrových bufetů a obloženým mís, ke sklence bílého suchého nebo polosuchého vína. Díky své výrazné a nekompromisní chuti není vhodná v kombinaci s ovocem nebo sladkými pastami. 

Polotvrdý zrajicí sýr Gouda s příchutí ořechů je vyroben z kravského mléka. Obsah tuku 50%+. Sýr má krémovou sýrovou chuť s výraznou příchutí vlašských ořechů. 

Vyznačuje se žlutou vnitřní hmotou. Jeho vůně je jemná, s lehkým oříškovým nádechem. Díky vyššímu obsahu tuku (48 %) má mladý sýr výrazně krémové těsto. Kůra sýra je žlutá, přičemž jak sýr stárne, nabývá tmavých tónů a začíná se drolit.

Stará kravská gouda s římským kmínem. Tvrdá, vyzrálá, mírně drobivá gouda, s výrazně slanou chutí, kterou příjemně doplňuje výrazná chuť římského kmínu.
Sýr vhodný do sýrových bufetů a obloženým mís, lze jej párovat s bílým suchým/ polosuchým vínem, s dobře vyzrálou uzeninou typu prosciutto, jedna z těch goud, která je často kupována sýrovými milovníky nekomplikovaných chutí.   

Klasika mezi ochucenými sýry, holandská gouda s chilli. Chuť mladého sýra se ideálně doplňuje s pálivými papričkami.

Náš polozrající sýr Gouda Green pesto obsahuje bazalku, piniové oříšky, parmazán a olivový olej. Sýr přirozeně zrál za 6 až 10 týdnů. Tento barevný sýr pesto rozhodně stojí za to. Svou náladu oživí nejen jejich světlé barvy, ale také jejich chuť.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 

Sýr Gran Moravia patří do prestižní rodiny sýrů grana. Představuje mimořádnou evoluci těchto dlouho zrajících sýrů, kterou rodina Brazzale zrealizovala na Moravě. 

Pravý švýcarský ementál je ve tvaru kola o hmotnosti od 60 do 130 kg s průměrem až 1 metr. Kůra vyzrálého sýra je světle žlutá, hladká a čistá.

Raclette je syr zo švajčiarskych a francúzskych álp, vyrábaný z nepasterizovaného kravského mlieka, s dlhou históriou siahajúcou do čias pastierov.

Pecorino je slaný tvrdý sýr z ovčího mléka a jmenuje se Pecorino Romano pokud pochází z Lazia; a Pecorino Sardo pokud pochází ze Sardínie. Používá se na strouhání stejně jako parmezán, ale protože má ostřejší chuť, je přidáván k výrazným a ostrým omáčkám jihoitalské a sardinské kuchyně.

Delikátní  italský  sýr vyroben z ovčího mléka a s lanýžem. Chuť sýru je výrazná s vůní lanýže. Výroba sýru je známá cca 2000let 

Comté má vždy tvar kola o průměru 40 – 70 cm, síle 9 – 13 cm a váze 30 – 55 kg, Sýrové těsto je pružné a jeho chuť závisí na stravě montbéliardských krav, z jejichž mléka se vyrábí. Má ořechově pikantní chutě. Sýr se vyznačuje jemným žlutým středem pokrytým tvrdou kůrkou. Sýr obsahuje 46% tuku. Zraje 12-15 měsíců a patří k tomu nejlepšímu ve Francii.

Perfektně vyzrálý Švýcarský gruyére, z nepasterovaného kravského mléka, který má příjemně pikantní a výrazně delikátní chuť.

Brunost je typický Norský sýr, který chutná jako karamel s nádechem chuti kozího mléka na konci. Budete ho buď milovat nebo jste ještě nebyli v Norsku.

Halloumi je bílý sýr obvykle vyráběný z kozího a ovčího mléka. Má mírně slanou chuť, pevnou konzistenci a strukturu podobnou u nás dobře známé mozzarelle.

Sýr Manchego, vyráběný v oblasti La Mancha je jedním z nejznámějších sýrů ve Španělsku.

Sýr Manchego, vyráběný v oblasti La Mancha je jedním z nejznámějších sýrů ve Španělsku.

Sýry s modrou a zelenou plísní

Sýr Roquefort je modrý plísňový sýr, ze zákona vyráběný zásadně z ovčího mléka. Sýr je bílý, pikantní, krémové textury, s výraznými žilkami modrozelené plísně. Má charakteristickou vůni a chuť výraznou po kyselině máselné, plíseň poskytuje ostřejší příchuť. Chuťový pocit začíná mírně, pak je voskově sladký, pak kouřový a nakonec jemně slaný. Nemá kůru, povrch je jedlý a mírně slaný. Typické kolo Roquefortu váží mezi 2,5 a 3 kilogramy, a je asi 10 cm vysoké. 

Gorgonzola je světoynámý italský sýr s modrou plísní – Blue cheese -s krátkou a střední dobou zrání, v závislosti na tom jestli pak je  „dolce“ nebo „piccante“.  K nejznámějším sýrům s modrou plísní patří Gorgonzola a Roquefort, z českých sýrů pak Niva. Dodnes se některé druhy nechávají v jeskyních zrát. Jeden z nejstarších modrých sýrů je Gorgonzola, vznikl již roku 879.​

Gorgonzola je italský sýr z pasterovaného kravského mléka s vnitřní modrou plísní. Dolce je mladá, jemná, krémová, smetanová, mírně nasládlá s jemnými žilkami modré plísně. Je to sýr se širokým spektrem využití, jak v teplé, tak také studené kuchyni. Dá se použít na nejrůznější teplé omáčky k těstovinám a masu, lze ji využít také k přípravě sladkých dezertů a zmrzliny a nebo k běžné denní spotřebě či k oživení nejrůznějších zeleninových salátů. Sýr je to vskutku lahodný, díky jemnému plísňovému žilkování nepříliš chuťově výrazný a díky tomu také široce využitelný. Skvěle se páruje se sladkým ovocem, hruškami, fíky, oříšky, nejrůznějšími sladkými omáčkami a chutney. Její chuť můžete podtrhnout skleničkou polosuchého bílého vína, ale vedle nešlápnete ani s růžovým a nebo lehčím červeným vínem.

Roquefort Arbas je tradiční a jeden z nejstarších francouzských sýrů s modrou plísní. Nepasterované ovčí mléko, plíseň penicillium roqueforti, výrazná, silná, slaná a delikátní chuť, to jsou atributy, které specifikují jeden z nejznámějších francouzských sýrů, který se vyváží do celého světa. Roquefort se díky své výrazné chuti skvěle páruje se sladkými víny, nejrůznějším ovocem, sladkými ovocnými pastami, fíky, oříšky, parmskou šunkou, je to sýr, který má nepřeberné množství chuťových kombinací a velmi široké spektrum využití. Geniální sýr pro všechny milovníky sýrů s modrou plísní.

Sýry měkke čerstvé

Sýry zrající / Francie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
info